Dünya

İyi ki varsın Zerrin Işık Tüfekçi;

Yazar

on

Kentin ilk kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, Helenistik dönemde Galat boylarının, Roma döneminin taşra örgütü, Bizans döneminde imparatorluğun konakladığı, Osmanlı Döneminde eyaletlerin merkezi, Cumhuriyetle birlikte 13 Ekim 1923 de Ülkenin Başkenti ünvanını kazanan , Milli Mücadele’nin sembolü , 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanından sonra hızla imar çalışmalarına başlanıp ,Köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu güzel ve kadim şehir, Günümüzde sanayi, bilişim ve bürokrasinin kalbinin attığı şehrimizdir ANKARA.

İyi ki varsın yazı dizimde, onursal anlamda bir o kadar kıymetli, akademisyen Uzman bir değere Zerrin Işık Tüfekçi ye yer verdim. 1970 yılında Ankara da dünyaya geldi. İlk Öğrenim yıllarını doğup büyüdüğü şehir Ankara da tamamladı. Evli ve İki çocuk annesi olan Uzmanımız iyi derecede İngilizce biliyor.

Henüz daha çocukluk yıllarında Günün birinde “Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorduklarında “Doktor olacağım “sözleri onun doktorluk maceralarına tam da o günlerde başladığının sinyalleri adeta.

İlk okul yıllarında Annesi ve Anneannesi, minicik haliyle ne kadar da yaratıcı bir çocuk olan kızları için, evet bu kız kesin doktor olacak! Verem mikrobunun bazı kanser türlerinde tedavi metodu olarak kullanıldığını öğrenmesiyle yıllarını alacak…diyorlar.

Üniversite sınavında, Diş Hekimliğini kazandığı vakit, biraz endişeli ve kaygılı tavırlarda olsa bile, tıbbı değilde, diş hekimliğini kazandığı için çok üzgündü. Hatta çevresindekiler, onu öyle görünce üniversiteyi kazanamadığını sanıyorlardı ama ardından Diş Hekimliği öğrencilik yılları, okulun ilk zamanları kendisinin mahareti ve zekası sayesinde .Bu ikisini insan sevgisiyle bütünleştiren bir yapı ile çok başarılı oldu.

Sonrasında da okuldan bir arkadaşıyla birlikte ilk muayenehanesini açtı. Mesleğinin mutluluklarını yaşarken kendi gerçeğiyle de tamamlanmaya başlıyordu.Muayenehanesinde hasta bakarken, eğitim salonlarında toplantı halindeyken bile çok çalışkan bir insan kendisi Mesleki kongre ve eğitimlerin yanında, mesleğini destekleyecek iletişim ve kişisel gelişim alanlarına da yoğunlaşıyor. Eğitim demek Zerrin Işık Tüfekçi için yeni şeyler öğrenmek demek. Gelişim demek. Edindiği deneyimleri hastalarıyla kurduğu iletişime aktarmak demek. Mesleğine duyduğu saygıyı yaşamanın en anlamlı yolu demek. Ve tabii, insana daha iyi hizmet edebilmek demek.

Zerrin Işık Tüfekçi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temel eğitiminde. “Avrupa Topluluğu ve Diş Hekimliği Entegrasyonu” üzerine yazdığı tezini tamamlıyor.
1995 yılına gelindiğinde Çin’in Başkenti Pekin’de düzenlenen 4. Dünya Kadın Kongresi’ne katılıyor. Bu kongreye Türk Diş Hekimleri Birliği’ni temsilen katılıyor. Video sunumunu ve çalıştayı başarıyla gerçekleştiriyor.

Ülkesini çok seven bir yapıya sahip olmanın gururunu yaşıyor. Azimle, adanmışlıkla, kararlılıkla ve çalışkanlıkla yeni bir muayenehane açıyor. İsmi “Evrensel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği” Diş hekimliği alanında yürüteceği hizmetlerinin temelini bu çatının altında atıyor. İsminin Evrensel olmasının altında yatan gerçeğin “herkesi içine alsın, hiç bir ayrım yapılmasın ilkesinin yattığını her vakit söylüyor.

Zerrin Işık Tüfekçi;
RWTH Aachen Üniversitesi’nde “Laser Mastership Programı”nı tamamlıyor. “Diş Hekimliğinde Hasta–Hekim İlişkileri”, “Diş Hekimliğinde Hipnoz”, “Diş Hekimliğinde Botox”, Viyana Üniversitesi’nde “Kadavra”, Erickson Coaching International tarafından sunulan “Advenced of the Spirit- – Ruhun Erişkinliği”, “Neuro Lingusitic Programming (NLP) Practitioner” ve International Coaching Federation (ICF onaylı “Solution Focused Coaching – Çözüm Odaklı Koçluk” eğitimlerini tamamlıyor.

Leadership Management International (LMI) tarafından sunulan “Etkili Bireysel Verimlilik” programına ve Denge Merkezi’nin “Bütünsel Spiral Dinamikler” eğitimine katılıp düşünce üretiyor.
İletişimini, sadece mesleğinin değil, insanın da ayrılmaz bir parçası olarak gören Zerrin Işık Tüfekçi; yazıya ve yazmaya her zaman ayrı bir değer veriyor. Yazmaya da doktorlukta olduğu gibi çok küçük yaşlarda başlamış.

UMAG’ın Yaratıcı Yazarlık seminerlerine katılıyor. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin 100. Yılı’nda diş hekimleri arasında düzenlenen öykü yarışmasına katılıyor ve derece alıyor. İlk kez bir öyküsü basılıyor.
“Yaşamın tümünü bir bütünlük içinde algıladığından ve öyle yaşadığından” söz ederken
“Ben hayat amacımı, hayatımla dengeledim. Diş hekimliğini icra biçimim de bir şekilde hayat amacımı ifade şeklim oldu.” Diyor.

Zerrin Işık Tüfekçi yi;
Ailesi, eşi ve iki çocuğunun yanında da aynı sevgiyle, aynı adanmışlıkla, aynı aşk ve şefkatle görüyoruz. Doğduğu gün içinde duyduğu o coşku artarak sürüyor. Bu coşkunun adı insan aşkı…
İyi ki varsın ile ilgili yazımı kaleme alırken- bütünsellik kavramını, büyük bir bütüne dönüştüğünde başarılarının kaynağında İnsan ve insana verdiği saygı olduğunu vurgulamak istiyorum.
Eğitiminin zirvesinde dolu dolu bir kariyer yılları var.

Lisans ile ilgili 1992 yılında Ankara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi ni bitiren Zerrin Işık Tüfekçi sırası ile yüksek Lisans alanında;
2011- Aachen University, Lazer Mastership, Almanya
2015- Guglielmo Marconi University, Oral İmplantoloji, İtalya
2017- International Medical College (IMC) – IMC Master Program Aesthetic Dentistry
2017- Halen: Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Genel İşletme Doktora Programına devam ediyor. Aynı zamanda
2015 yılında, Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü nü bitiren Zerrin Işık Tüfekçi.
Zerrin Işık Tüfekçi 1993 yılında muayenehane ilk işine başladı. 1995 yılında açtığı, Evrensel Ağız ve Diş Sağlığı Limited Şirketi ni halen devam ettirmekte olup çalışmalarını süratle sürdürmektedir.
2014- 2017 yılları arasında UHTN Sağlık Turizmi Şirketinin kurucu ortağı ve Sağlık Turizmini Destekleme Derneğinin kurucu üyesi ve başkanlığı görevlerini yapmıştır.

Zerrin Işık Tüfekçi in 1995 yılında almaya başladığı Sertifikalar, Eğitimler (aldığı ve verdiği ),yayınlamış olduğu eserleri ,sunumları akademik başarıları anlatmakla bitmez.

SERTİFİKALAR:
1995- Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezinin Temel Eğitim Sertifikası. Bitirme tezi konusu: Avrupa Topluluğu ve Diş Hekimliğinde Entegrasyon -2007- Estetik Diş Hekimliği Akademisi İmplantoloji Programı Sertifikası ,2010- İnternational Congress of Oral İmplantolologist Fellow Sertifikası -2010- Laser Safety Officer Sertifikası Aachen Üniversitesi
2011- Phantom Master’s Course for Implant Surgery Eğitimi IFZI, Germany -2011- Fast and Fixed Therapy Concept Sertifikası-2012- Anatomical Dissection and Grafting Procedures on Human Speciments CMF Implant Institute Vienna -2016- Sağlık Turizm Yönetimi ve Eğitimi Sertifikası
Aldığı Diğer Eğitimler
Çözüm Odaklı Koçluk, -LMI (Leadership Management Institute), -Takım Koçluğu,-NLP Practitioner, -Bütünsel Spiral Dinamikler-4 Kadranlı Bütünsel Düşünme-Metaforlar Hikayeler Dönüşümsel Koçluk -Diş Hekimliğinde Hipnoz -Umag Yaratıcı Yazarlık Eğitimi- İleri Düzey Dental Fotoğrafçılık Eğitimi- Diş Hekimliğinde Botox ve Estetik Dolgu Eğitimi -Digital Diş Hekimliği Eğitimleri -Temel Ortodonti Kursu -Metaforlar, Rüyalar ve Hikâye Anlatıcılığı -Dört Kadranlı Quantum Düşünce Tekniği -Storytelling Akademi Hikâye Anlatıcılığı Eğitimi

Verdiği Eğitimler :

40 Oda Hikâye Anlatıcılığı Eğitimleri -Klinik Yönetimi Eğitimleri -Günlük Yaşamda Kaizen Eğitimleri
YAYINLARI :
Kitap Zerrin Başer, Zerrin Işık Tüfekçi, Gül Yılmaz Çınar (2015) Yeni İnsan, Doğan Yayıncılık. İstanbul.
Sözlü Sunum :
1996- Pekin’de düzenlenen 4.Dünya Kadın Kongre’sine Türk Diş Hekimleri Birliği’ni Temsilen katılım ve sunum -2007- Periodontoloji Kongresi’nde arkadaşlarım Ayşegül Karakuş ve Zeynep Atalay ile beraber estetik ve implant ile ilgili bir bilimsel poster sunumu -23 Aralık 2015- Hitit Güneşi Diş Hekimliği Çalışma Grubu’nda “Muayenehane Yönetimi” -6 Mayıs 2016- Edirne’de Trakya Diş Hekimleri Odası’nın düzenlediği toplantıda “Muayenehane Yönetimi”27 Ekim 2016 – Plastik Cerrahi Kongresi “Genel Sağlık Turizmi ve Türkiye’deki Güncel Uygulamaları” -30 Kasım 2016 – Hitit Güneşi Diş Hekimliği Çalışma Grubu’nda “Dijital Pazarlama” -18 Şubat 2017 – Adana’da “Fark Yaratmak” konulu TEDx Konuşması -2 Mayıs 2017 – Guglielmo Marconi Üniversitesi’nde İmplant Hastalarının Tedavisinde Bütünsel Düşünce Eğitimi” -16 Temmuz 2017 – Hitit Güneşi Diş Hekimliği Çalışma Grubu’nda “Asistanlarımız & Meleklerimiz ve Klinik İşleyişi” -Aralık 2017 Hitit Güneşi Diş Hekimliği Çalışma Grubu Ilgaz Toplantısı -ITI ile İmplantoloji ve Kadın 14 Nisan İstanbul, 5 Mayıs Kayseri “Klinik Yönetimi” -Birleşmiş Milletler Dünya Gönüllüler Günü 7/12/2018 “Gönüllülük” başlıklı konuşma -8. Angikad Girişimcilik Kampı “Geleceğin Meslekleri” başlıklı konuşma 04/05/2019 -Eser Z, Tüfekçi Z. The Evaluations of Promotions on Social Medya About the Health Sector. 4th Dubai İnternational Conference on Social Science & Humanities (ICSSH):; 17/02/2018-18/02/2018

Tüfekçi Z, Eser Z. THE EVALUATION DENTAL SERVİCES RELATED POSTS ON SOCIAL MEDİA. World Dental Congress; Buenos Aires; 05/09/2018- 08/09/2018

Ödüller :

Türk Diş Hekimleri Birliği 100. Yıl Öykü Yarışması 3.lük ödülü

Aşağıda Belirtilen Dergilere Aylık Yazılar :

Ankara Life, Ekonometri, Sağlık ve İnsan, Kâmil Koç’un Yolculuk Dergisi, Master Health vb. bazı dergilerine yazılar

Üye Olduğu Kuruluşlar :
Sağlık Turizmi Destekleme Derneği, Dernek Başkanı ( kapandı)
Angikad (Girişimci İş Kadınları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi
Dekid (Dental Klinik Yöneticileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi
Estetik Diş Hekimleri Derneği,
Türk Oral İmplantoloji Derneği, İşlet
Osteointegrasyon Akademisi Derneği,
Diş Dostu Derneği
Tema
Satış ve İş Geliştirme Derneği (SİGD)
Kadın ve Gençlik Platformu

Zerrin Işık Tüfekçi ; Dernekler –eğitimler –sertifikalar –ödüller-platformlar alanlarında oldukça zengin bir yapısının olmasının yanı sıra ,aynı zamanda hayatı dolu dolu yaşayan bir insan ..kendisi başarılara doymak bilmiyor ..Halen Eğitim alanında doktora çalışmalarına devam ediyor.

Zerrin Işık Tüfekçi ‘nin
Ülkesine olan sevdası ..Yaşamı boyunca hakkını verme çabasında olduğu kişiliğini , giydiği beyaz elbisesinde, mesleğinin gereği, insana hizmet odaklılığını, insani değerlerle bütünleştirilmesinden, sıcak diyalogları ve küçük fedakarlıklarla gönüllerde yer edinmesinden ,en önemlisi yardım sever kişiliği sağlık sektöründe Uzman- Diş Hekimliği alanında ,özverili ve fedakarca çalışmaları, değerli katkıları ve başarılı çalışmalarından dolayı ,

İyi ki varsın Zerrin Işık Tüfekçi diyorum.

Levent KANDEMİR

Haberler

Exit mobile version